Mikel Arteta po vítězství nad Shaktharem Donetsk

Po zisku 3 bodů ve 3. kole ligové fáze LM se novináři vyptávali na výkon, zranění hráčů, Gabi Martinelliho a další…

o tom, že to tým dnes zvládl…
Myslím, že to byl zápas dvou poločasů. V prvním jsme byli velmi dominantní, vytvořili jsme si čtyři velké, opravdu velké šance, měli jsme je proměnit a bylo by po zápase. Druhá půle byla hodně odlišná, vypadali jsme unaveně, chyběl nám říz, nezískávali jsme míč ve správný moment a ve správných oblastech, také jsme zbytečně ztráceli míče v přechodu do útoku. Měli jsme opět dvě velké šance, nedali penaltu a bylo opravdu složité překonat takové emoce. Soupeř si ale zaslouží uznání, je to dobrý tým, dali jsme jim hodně prostoru, nezakončili jsme naše akce a dali jim šance běžet do útoku, to jsou pak hrozbou. Celkově ale šlo o Ligu Mistrů, vyhráli jsme, udrželi čisté konto, takže jdeme dál.

o Benu Whiteovi a Riccardu Calafiorim…
U Bena šlo o mé rozhodnutí, měl žlutou kartu a v 10 už jsme toho odehráli dost. Přes jeho stranu byli velmi aktivní, měli spoustu útočných hráčů na jeho straně, nechtěli jsme riskovat. S Riccym je to něco jiného, něco cítil, prozatím nevím rozsah toho zranění, ale není to zrovna skvělá zpráva.

o přípravách týmu na Liverpool…
No, hráli jsme před dvěma a půl dny, po reprezentační pauze. Někteří přiletěli až z Brazílie a jiných spousty zemí, očekával jsem, že bychom mohli trochu odpadnout. Myslím, že jsme trochu doplatili na to, že jsme v prvním poločase hráli velmi intenzivně a neproměnili své šance, mohli jsme výrazně odskočit ve skóre, ale pak jsme si zkomplikovali život protože jsme jim odevzdali zbytečně moc míčů a nezískali je zpět. Bylo to mnohem otevřenější, což také nepomohlo. Teď máme ale čtyři dny a věřte mi, v neděli budeme létat.

zda to bude dobrý čas na přípravu na víkend…
Zhodnotíme, co musíme udělat, máme den volno a pak dva dny na přípravu. Neděle je daleko a jsme si jistí, že budeme v dobré pozici.

o výkonu Martinelliho…
Vypadal opravdu dobře, čerstvě, mnohem více než všichni ostatní na hřišti. Mohli jste si toho všimnout proti Bournemouthu, mohli byste říct, že to bylo jiné. Něco do své hry přidal, je mnohem větší hrozbou, zápas začal velmi dobře a předvedl skvělý výkon.

o rozhodnutí poslat na penaltu Trossarda…
Ano, rozhodli se tak. Normálně kope penalty Martin nebo Bukayo, pak jsou určení další dva nebo tři hráči, kteří mohou také kopat. Ale rozhodli se takto a bohužel Leo nedal, zahodili jsme šanci.

o tom, že se Jesus dostává zpět do své nejlepší formy…
To je velmi důležité protože může hrát na různých pozicích a plnit různé role, jeho přístup byl opět výjimečný, měl ale smůlu protože měl dvě velké šance, které mohly skončit gólem. V ostatním ohledu byl velmi dobrý, potřebujeme teď každého.

o tom, jak je důležité kvalifikovat se v LM co nejdříve…
Bylo by to skvělé, ale je zbytečné se teď dívat na tabulku protože ve středu se opět hraje a vše se zase změní i s ohledem na množství zápasů a soupeřů, kteří nás ještě čekají. Ale vyhráli jsme dnes v Lize Mistrů, doma, s čistým kontem, což je při tomto formátu klíčové. Ale s ohledem na množství zranění a situací, s kterou se musíme vypořádat, nejsme spokojení, ale musíme jít dál.

/arsenal.com/

Tags: , ,

Komentáře

  1. OuTu (karma: 345) #1

    Přesně tak. Nwaneri měl být nepochybně v základu. Správné střídání Bena. Nebyl ve své kůži a smrdělo to redkou. Jesus se snažil, běhal a fakt chtěl něco předvést (v prvním poločase), ale ach ta koncovka… Všeobecně mi přišlo, že máme bídný druhý dotek s míčem, kdy si to máme hodit do běhu , zamávat obránci a jít do vápna. Bohužel nás to několikrát zradilo (Gabi, Jesus, Kai…). Tím se ta hra zase zpomalila, čekali jsme na ostatní a zase nuda zprava doleva. Jestli chce Mikel o Ethana přijít, tak to dělá moc dobře… PS.: To koleno Calafioriho nevypadalo nejlépe. Náhrada? Jedině Ziny, a to bude teda hodně ostrý start proti Litrpoolu…

  2. jirka (karma: 2982) #1

    Jsem zvedav na Live jak to Arteta posklada. Bez Ode, Saky, Calafiori, Timber, Saliba. Prakticky zrovna bez nasich nejlepsich hracu 😁. Takze Ziny, kiwior, gabriel, white. Merino, Rice, Partey. Martinelli, Havertz a na pravo teda nevim. Sterling neumi absolutne branit, toho tam neposle si myslim, Jesus?
    Toto ne ze smrdi prohrou ale i pruserem jako svina.

  3. killerhammer (karma: 4772) #1

    Saka podla mna uz bude na Liverpool ready.
    Horsie je to s Calafiorim, tam sa obavam vacsieho zranenia.
    Obrana sa nam celkom rozpadla.
    Lenze nas najvacsi problem je v strednej zalohe, kde je velmi defenzivne ladena trojica hracov a hrame velmi pomaly futbal, bez napadu.
    Merina sme nijako nedokazali adaptovat do hry na LCM aby hral kreativnejsiu rolu.

    Proti Liverpoolu to uz bude priamy zapas o titul.
    Je to podla mna uplne jednoduche.
    Ak prehrame, lebo sme uplne mimo formy, tak strata 7b na celo uz bude dost velka a hrat o titul uz bude velmi tazke.

  4. Poky17 (karma: 1847) #1

    Prolezl jsem Twitter aka X a různé stránky typu Skysports a vypadá to, že na víkend by měl být fit nejenom Bukayo, ale i Jurrien (zřejmě ne na celý zápas, ale třeba 50-60 minut by mohl dat).. V tom případě by ta obrana nevypadal už tak beznadějně (v případě že bude fit Cala)… Ode je prý také blizko a když ne tento, tak příští tyden by už mohl být zařazeny minimálně do sestavy.. Tomiyasu by měl být zpět za zhruba dva týdny a o Tierneym se prakticky už vůbec nemluví, ten kluk prostě sedí na tribuně, bere peníze a vesměs se s ním vůbec nepočítá – mrzí mě jak dopadl..

    Takže to vypadá že do 14 dnů bychom mohli marodku z velké části vyprázdnit.. škoda jen, že mezitím proběhnou zápasy s Poolem, Chelsea, Interem atd…

Napište komentář

Musíte být pro přidání komentáře.