Hodnocení hráčů

: Arsenal 3:1 Southampton

Ahoj gunneři,

měl jsem toho v poslední době hodně a nestíhal jsem psát hodnocení. Dnes tomu ale tak není, tak si pojďme rozebrat výkony našich hráčů v dnešním zápase. Již poněkolikáté jsme se museli obejít bez Odegaarda, dnes ale také bez Timbera a Bena Whitea. A protože Tomiyasu byl pod dlouhém zranění, musel si Thomas zopakovat experiment z počátku minulé sezóny a zahrát na pravém kraji obrany. Sestava byla překvapivá i v několika dalších ohledech. V základní sestavě poprvé nastoupil v PL Raheem Sterling a poprvé v této sezóně také Gabriel Jesus. Přesunutím Thomase do obrany se do zálohy přesunul Havertz na hrot šel Jesus.

Začátek zápasu vypadal slibně. Svatí se nedostávali vůbec k míči a v podstatě se nedostali přes půlící čáru. Vytvořili jsme si až drtivý tlak a několik závarů před bránou soupeře. Obránci soupeře měli několikrát štěstí, že zablokovali naše nebezpečné střely. Bohužel jsme z velkého tlaku v úvodu zápasu nevytěžili ani střelu na bránu. Naše hra začala v závěru prvního poločasu uvadat a překvapivě tak první střelu na bránu vyslal náš soupeř. Byla to ale střela z dálky, přímo do náruče našeho brankáře. První střelu na branku soupeře vyslal až v nastavení první půle Thomas, Ramsdale byl ale na místě.

Druhý poločas začal nepřesnou střelou Jesuse, aby pokračoval nepěkným způsobem. Nejdříve ještě Mateus Fernandes v dobré šanci těsně netrefil, o chvíli později ale znovu Mateus Fernandes vypíchl míč Sterlingovi a z rychlého protiútoku se prosadil Archer a s mírnou tečí Salibovi kopačky se trefil nechytatelně k tyči. V tu dobu byl poměr střel na branku v poměru 1:2, což byla tristní statistika. Naštěstí jsme vyrovnali už po 3 minutách, když Saka zapsal další asistenci a Havertz to líp trefit nemohl. Po vstřelení gólu na 1:1 odešli ze hřiště Sterling, Jesus a Jorginho. Nahradili je Martinelli, Trossard a Merino (první start v PL). To mělo zásadní vliv na konečný výsledek. Po chybě soupeře při rozehrávce si Saka připsal další, již sedmou asistenci, když na milimetr přesným pasem našel Martinelliho, který nezaváhal. VAR nám ještě chvíli brnkal na nervy, ale gól správně platil. Naše hra se zklidnila a převážně jsme ji kontrolovali, ale i tak jsme občas zaváhali. Všechny fanoušky Arsenalu vystrašila dlouhonosná střela Diblinga, která se po mírné teči otřela o tyčku. Při následujícím rohu předvedl nejistý zákrok Raya, ale dle mého názoru byl faulovaný. Naštěstí z toho gól nepadl, takže se tím nemusíme zabývat. V závěru jsme ještě přidali gól na 3:1, když se trefil Saka a završil svůj výborný výkon. Zbytek zápasu se už jen dohrával a v pohodě jsme ho kontrolovali.

Jaké známky si tedy vysloužili naši borci dnes?

Brankář

  • David Raya

    7,0

    S gólem nemohl nic dělat. Jinak se v podstatě celý zápas nudil, maximálně stáhnul nějaký centr nebo sraženou střelu. Rozehrávka perfektní. Měl tam jeden nejistý zákrok při jediném rohu soupeře, ale dle mého názoru by se pískal faul na něj. Hlavně svou rozehrávkou dnes jasně předčil svého bývalého kolegu a dnešního protivníka Aarona. Ten tam měl několik hodně nepřesných rozehrávek a odkopů do zámezí. Sympatické bylo skandování ochozů a potlesk pro Aarona po zápase, včetně slz v očích Aarona. Je to sympaťák a je moc dobrý na to, aby seděl a dělal dvojku. Chytal dobře jak u nás, tak dneska proti nám. Přeju mu hodně štěstí proti všem ostatním týmům v PL.

Obrana

  • Thomas Partey

    7,0

    Dneska svou obrannou úlohu splnil dobře. Sice jsem četl komentáře, že nepodporoval Saku náběhy, ale jestli to od něj někdo čekal, to tedy nevím. Za mě to odehrál dobře a asi jsme jinou možnost neměli. Měl 2 velice dobré střely na branku, škoda, že mu to tam nepadlo.

  • William Saliba

    6,5

    Po celý zápas byl opět naprosto úžasný, elegantní a hrál s naprostým přehledem. Jedinou slabší chvilku si připsal při gólu soupeře, kdy ho nedostoupil tak jak je jeho zvykem a nechal mu strašně moc prostoru. Snažil se střelu zblokovat, ale měl k balónu daleko a asi jemnou tečí míč vychýlil ještě víc k tyči a David na ni nemohl dosáhnout. Možná, že bez teče by David střelu vytěsnil, ale na kdyby se nehraje. Naštěstí nás tato chyba nestála body.

  • Gabriel Magalhães

    7,5

    Nikdo přes něj nepřešel, byl hodně na míči dnes i hodně vysoko. Zkusil i střelu z dálky, ale přestřelil. Během standardek a rohů měl opět výborné náběhy, dneska to ale nevyšlo.

  • Calum Chambers

    7,0

    Riccardo Calafiori - ještě stále není v databázi. Může to admin napravit prosím? Jeho hra je lahodná oku. S míčem si rozumí výborně, v obraně hraje výborně pozičně a takticky. Má ale ohromné problémy s rychlostí. Už v zápase s PSG mu protihráči až povážlivě lehce několikrát utekli a dnes se to dvakrát opakovalo. Na tom by měl zapracovat. Zatím z toho soupeři gól nedali, ale mohlo by se nám to vymstít. Jeho hra dopředu je ale výborná a většinou svou slabší rychlost dokáže nahradit dobrou poziční hrou a perfektním odebíráním míče. Přes výtku k jeho rychlosti mám z toho přestupu radost a těším se na jeho další vývoj.

Záloha

  • Jorginho

    7,0

    V prvním poločase vymyslel výbornou přihrávku z prvního doteku na Havertze za obranu, Havertz šanci ale neproměnil. Dobře kontroloval hru a přesně a rychle přihrával, hlavně v prvním poločase. Předvedl ještě slibnou ránu z větší vzdálenosti. Ve druhém poločase se začal trochu vytrácet a správně byl střídán.

  • Declan Rice

    7,0

    4 klíčové přihrávky, výborná poziční hra. Začíná se dostávat do větší pohody, než byl na začátku sezóny. Střela z dálky z dobré pozice se mu ale nepovedla.

  • Kai Havertz

    8,5

    Výborný výkon. V první půli několik šancí promarnil, v závěru to netrefil v dobré pozici z úhlu, ale jeho 7. gól v jeho 7. domácím utkání po sobě byl výstavní. Trefil to famózně. Kromě gólu je nutné také pochválit jeho napadání, buldočí bojovnost a pracovitost po celý zápas, včetně nastavení, kdy jsme už vedli o 2 góly. Je to zvíře a již poněkolikáté se mu omlouvám, že jsem mu po přestupu k nám nevěřil.

Útok

  • Bukayo Saka

    9,5

    MAN OF THE MATCH

    Podle mého názoru nikdo nemůže pochybovat o MOTM. 2 asistence, 1 gól, 7 střel, 7 klíčových přihrávek. Navíc to byl on, kdo vystihl přihrávku protihráče a okamžitě přihrál na náš první gól Havertzovi. Perfektní výkon.

  • Reiss Nelson

    5,5

    Raheem Sterling - ještě stále není v databázi. Může to admin napravit prosím? Měl tam několik náznaků, ale nic z toho. Před gólem soupeře se nechal lehce obrat o míč. Míč předržuje. Jeho hra se mi nikdy nelíbila, zatím se mi nelíbí ani u nás. Sterlingu, zkus mě přesvědčit o opaku, tak jako Kai.

  • Gabriel Jesus

    4,5

    Naprostý zmar, ten chlap je naprosto mimo formu. Zazdil co mohl. Ano umí se uvolnit, udělat efektní kličku, ale to je tak všechno. Jinak bohužel všechno špatně. Po zranění kolena před MS v Kataru to s ním jde bohužel z kopce. Už 8 měsíců nedal gól v soutěžním zápase a to hovoří za vše.

Střídající

  • Gabriel Martinelli

    8,0

    Jakmile vystřídal Sterlinga, hned byla naše hra lepší, přímočařejší. Vstřelil nádherný, vítězný a velice důležitý gól. Byla to samozřejmě luxusní přihrávka od Saky, ale Gabi si perfektně dokázal uhlídat ofsajd, zaběhnout za obranu a taky perfektně trefit. Ono to tak jednoduché nebylo. Martinelli se hodně zvedl a konečně mu to začíná vycházet. Před měsícem jsem ho hodně kritizoval, od té doby hraje lépe a lépe. Pokud by to mělo fungovat i na ostatní, tak začnu být v hodnoceních ještě kritičtější u všech a všichni se budou zlepšovat ...

  • Leandro Trossard

    7,5

    Celé trio střídajících v 60. minutě mělo okamžitý impakt na naší hru. Leo byl toho impaktu součástí. Měl perfektní tah na branku, ale jeho rozhodování ve finální části útočných akcí dnes nebylo nejlepší. Skoro zabil 2 výborné brejkové situace. Jednu tedy zabil úplně, u druhé měl štěstí, že protihráč posunul jeho ztracený míč přímo na Saku, který uzavřel skóre tohoto zápasu. Leo byl platný i při výstavbě hry, ale také v obranné fázi.

  • Konstantinos Mavropanos

    7,0

    Mikel Merino - ještě stále není v databázi. Může to admin napravit prosím? Klidný a soustředěný výkon. Zatím má odehráno málo, ale působí dobře. Mám z něj zatím dobrý pocit.

  • Takehiro Tomiyasu

    -

    Bez hodnocení. Je ale dobře, že je zpět po zranění. Budeme ho potřebovat.

  • Jakub Kiwior

    -

    Bez hodnocení.