Hodnocení hráčů

: Arsenal 2:0 Wolves

Ahoj gunneři,

zdravím vás po dlouhé letní pauze. Čekání na novou sezónu je za námi a nevím jak vy, ale já jsem se na dnešek hrozně těšil. Dnešní zápas bych sumarizoval asi následovně: Zasloužené vítězství po velmi dobrém výkonu, kde ale i soupeř měl své šance, které jsme mu ve většině případů nabídli sami, ale naštěstí nás buď zachránil Raya nebo to soupeř zazdil. Bylo tam poměrně dost nepřesností a zbytečných ztrát z naší strany, ale ještě víc jich bylo na straně soupeře, kterému dělalo naše vysoké napadání obrovský problém. Jen škoda, že jsme těch získaných míčů při vysokém napadání nevyužili ke vstřelení více gólů. Mohl to být pohodovější zápas. Ve druhém poločase jsme měli velice špatnou fázi, kdy jsme se nemohli dostat z vlastní poloviny, dělali spoustu chyb a byli pod tlakem. Naštěstí jsme to přestáli a chvíli na to vstřelili pojišťovací druhý gól. Zaplať pánbůh za něj, protože od té doby už jsme zápas kontrolovali celkem v pohodě. Věřím, že nepřesnosti, chyby a laciné ztráty jsou součástí herní nerozehranosti na začátku sezóny a že se to bude zlepšovat. Celkově byl výkon kvalitní, soupeře jsme přestříleli 18:7 celkově a 6:3 ve střelách na branku a nebýt vlastních chyb, tak se soupeř skoro k ničemu nedostal.

Pojďme se podívat, jak jsem viděl dnešní výkony našich borců:

Brankář

  • David Raya

    8,0

    Po ročním hostování už náš kmenový hráč a brankářská jednička vstoupila do sezóny výborným výkonem, čistým kontem a perfektním zákrokem proti tutovce Larsena. Kraloval předbrankovému prostoru při centrech soupeře, kromě tutovky Larsena předvedl další dva jisté zákroky při střelách soupeře na branku. V rozehrávce jako vždy velice klidný a přesný, až snad na jednu situaci, kdy trochu překvapil přihrávkou Salibu a byla z toho tutovka pro Cunhu.

Obrana

  • Ben White

    6,5

    V defenzivě bez větších problémů do útoku se dostával hlavně v prvním poločase, kdy zaznamenal také poměrně slušnou střelu z dálky, bohužel ale vedle. Ještě před tím zaznamenal ještě jednu střelu, která by šla na branku, nebýt bloku soupeřova obránce.

  • William Saliba

    6,5

    Dnes měl na svůj standard hodně menších nepřesností a jednu hrubou chybu, jakou jsem si u něho za celou minulou sezónu nepamatuju. Raya ho trochu překvapil přihrávkou a Willo namazal přímo do šance Cunhovi, který však trefil přímo Rayu. Také při šanci Larsena Willo trochu zaspal a byl u něj pozdě, opět to uhasil Raya. Na druhou stranu předvedl hodně ze svého přehledu a elegantnosti při bránění a tím navázal na své výkony z minulé sezóny. Věřme, že se s rozehraností podobných chyb vyvaruje.

  • Gabriel Magalhães

    7,5

    Dnes určitě náš lepší stoper. Pevný a neústupný, jako vždy.

  • Oleksander Zinchenko

    6,5

    Defenzivně dnes neměl žádný problém a jeho výkon se mi po delší době celkem líbil. Předvedl dobrý přehled na hřišti, někdy ale zbytečně hru zpomaloval a některé jeho průnikové přihrávky byly hodně nepřesné. Připsal si předfinální přihrávku na náš první gól.

Záloha

  • Thomas Partey

    6,0

    Bohužel mě dnes nepřesvědčil. Předvedl několik laciných ztrát, nepřesných přihrávek a jednu střelu mimo. V určitých fázích zápasu se zlepšoval a předváděl svůj přehled na hřišti a smysl pro přihrávku i dobrou obrannou práci, ale celkově jsem z jeho výkonu neměl ten nejlepší pocit.

  • Declan Rice

    6,5

    Jeden z jeho slabších výkonů. Rohové kopy zahrával famózně, mohl i skórovat přímo z rohu, ale soupeř byl dobře připravený a jeho rohy ubránil i když několikrát jen s příspěvkem štěstí. Zazdil velmi dobrou střeleckou příležitost, když branku přestřelil. Střídal po zranění, tak doufejme, že ho dlouhá sezóna včetně Mistrovství Evropy neodrovnala a že bude schopen naskočit do dalších zápasů.

  • Martin Ødegaard

    8,0

    Přesně takový hráč chyběl Anglii na EURU, alespoň dle mého názoru. Martin odehrál jako obvykle výborný zápas, neúnavně napadal, vymýšlel přihrávky a jednou velice dobře vystřelil. V prvním poločase výborný, ve druhém šel jeho výkon mírně dolů, ale to nejen jemu.

Útok

  • Bukayo Saka

    8,5

    MAN OF THE MATCH

    Dnes náš MOTM. Na první gól luxusně přihrál, druhý luxusně dal, předvedl 5 klíčových přihrávek. Velice slibný výkon na začátek sezóny. Věřím, že se ještě víc rozehraje a tahle sezóna bude jeho.

  • Gabriel Martinelli

    7,0

    Hodně se snažil, byl velice živý a přímočarý. Pořád tomu něco chybí v té finální fázi. Povedlo se mu pár nebezpečných průniků a výborná byla jeho zpětná přihrávka do druhé vlny, kdy Thomas promáchl a (myslím že to byl) Ben White přestřelil. Poctivě se vracel vypomáhat obraně a to jak na pravé straně, tak na levé straně, kam se přesunul po odchodu Saky.

  • Kai Havertz

    8,5

    Společně se Sakou dnes rozhodli zápas a oba by si zasloužili MOTM. Nakonec jsem toto ocenění dal Sakovi, možná i proto, že Kai naprosto zazdil tutovku na začátku druhého poločasu, kdy mohl v pohodě dávat na 2:0 a vůbec nemusela přijít ta špatná fáze zápasu, kdy jsme byli pod tlakem. Statečně se bil, vyhrával vzdušné souboje, nabízel se, kombinoval, přihrával a střílel. Super výkon, jen tak dál. Již po několikáté se mu musím omluvit za to, jak jsem mu na začátku minulé sezóny nevěřil. Sorry, King Kai :-)

Střídající

  • Jurrien Timber

    6,5

    Musíme zaklepat, aby se mu dařilo. Je to naše obligátní "like a new signign" a je dobře, že je zpět. Předvedl slibný výkon i když si stihl připsat i jednu špatnou rozehrávku, ze které mohl soupeř udeřit.

  • Leandro Trossard

    -

    Bez hodnocení.

  • Gabriel Jesus

    -

    Bez hodnocení.

Na závěr bych se chtěl jen krátce zmínit o tom, že rozhodčí jsou v PL dlouhodobě problém. Mosquera rozhodně neměl dohrát a že nemá ani žlutou kartu je prostě nepochopitelné. Naštěstí rozhodčí nepředvedli nic, co by zásadně ovlivnilo výsledek zápasu, takže můžeme být vlastně spokojení.

Do sezóny jsme vkročili správnou nohou, první tři body a čisté konto jsou doma. Příští týden nás čeká výlet do Villa Parku a Aston Ville máme určitě co vracet.

COYG

Jirka

Komentáře

  1. matonator (karma: 3444) #1

    Ta nasa utocna 4ka hra skvele. Je vidiet, ze tam maju natrenovane automatizmy a cely ten utok je nepredvidatelny. Uz to chce len lepsie premienat sance. Dnes to mohlo byt kludne 4:0 keby niektore tie Martinelliho nahravky niekto premenil. Inak si neviem predstavit ze pride niekto novy do utoku a nakraca si do zakladnej zostavy.. na to treba drillovat tie spomenute automatizmy.

  2. Leesek (karma: 999) #1

    Mne se teda vice libil Wilo dneska. Ta bota prisla po velmi tezke prihravce. Big G tam udelal dva zbytecny fauly v nebezpecmym prostoru a jednou tam podklouzl a taky sli do brejku. Zini nekdy zbytecne riskuje.
    V zaloze me nejvic desi ze se zrani Ode. Proste nemame nahradi ano 25%. Dec jeste asi neni v top kondici, dnes to bylo opravdu pod jeho standrdem, ale rozhodne ne spatne. Thomas pomalej ale o herni inteligenci neprisel, ale uz ho vidim spis jako backup. Snad Merino dojde.
    Utok uz si moc dobre rozumi, Buky pro me az prekvapive fresh a jakmile mu dali Vlci trosku prostoru, tak to umel vyuzit. Kai bude letos zvíře, jeho technickymu zakonceni jsem se uprimne zasmal :D. Gabi skvelej, vypada velmi sveze a sebevedome. Dneska mel mit 2 ackal, spoluhraci neskorovali, ale par finalnich prihravek i zazdil.

    Stridajici.. Timber byl videt, ale i v negativnim pohledu. Zajimalo by me, jestli by umel zahrát kridlo, techniku ma vybornou. Jezis a Leo odehrali svuj standard jako stridajici.
    Prislo mi to, jako bychom jeste nebyli v top kondici, takze paradni vyhra proti důrazně hrajícímu tymu.

    Ps Nemam pochyb, ze Raya letos obhaji zlatou rukavici.

  3. killerhammer (karma: 4708) #1

    Pre mňa je táto sezóna kľúčová a ukáže, či náš dlhodobý projekt funguje.
    Pozeral som aj historicky, ktoré teamy dokázali udržať alebo gradovať výkonnosť 3 a viac sezón po sebe a je to len ManCity (2020-2024) a ManU (2003-2006).
    Ostatné teamy ako Chelsea alebo Liverpool získali titul v kratších projektoch, typicky jeden rok na budovanie kádra (bez výsledku v strede tabuľky) a potom 1 max 2 sezóny vyžmýkať z hráčov maximálny potenciál, následne zasa prepad a prebudovanie teamu, keďže sa spoliehali hlavne na (nákup) hotových hráčov 26-30.
    Myslím, že sme sa vydali veľmi ťažkou cestou, nákupom veľmi mladých hráčov, ktorých treba vybrúsiť a na niektorých sme sa už popálili.
    Aj angažovanie Artetu ako mladého progresívneho trénera a jeho podržanie v najťažších fázach prebudovávania (napr. pri problémoch s hviezdnymi hráčmi, ktorí strácali výkonnosť).
    Toto všetko bolo a stále je veľmi ambiciózne a zároveň riskantné.
    Práve táto a budúca sezóna ukážu, či takýto projekt môže v rámci PL fungovať a byť úspešný – samozrejme chcem už merať výsledkami v lige a v CL.
    Pamätáme, že o podobný projekt s mladými Anglickými hráčmi sa pokúsil aj Wenger ale nepriniesol želaný výsledok (vyhrať PL alebo CL, vlastne sme už nevedeli konkurovať špičke).
    V lige sú aj ďalšie teamy, ktoré idú podobnou cestou ale začali neskôr ako my (napr. Chelsea a teraz už aj sliepky), takže budeme môcť čoskoro aj porovnávať.

  4. Cory (karma: 4) #1

    Za mne včerejší zápas byl povedený, hodně se mi líbil Saka,Havertz a samozřejmě Odegaard. Když jsme koupili Havertze z Chelsea tak jsem mu vůbec nevěřil a říkal jsem si že to byl špatný nákup,ale Arteta mu dal čas a jak se ukázalo Kai to vzal za správný konec a je lepší než byl v Chelsea. Jinak předvedená hra na první zápas byla celkem dobrá i když jsem chvilkami trnul hlavně v první půli, zamrzlo mně že nenasadil Arteta Calafioriho chtěl jsem vidět jak se předvede…..hold budu muset počkat tak snad proti AV ho nasadí a chlapec nám ukáže co v něm je. Shrnuto podtrženo za mne dneska za 1 a perfektní vykročení do sezóny.

  5. jakub (karma: 14158) #1

    Díky za hodnocení. Viděl jsem to dost podobně. U té velice nepovedené Havertzovi střely bych zmínil, že střílel pravou nohou a je to levák, proto to letělo tak mimo.
    Kluci si musí zvyknout na tempo, na fanoušky, umět si rozložit ty síly, aby nedocházelo k tomu co bylo včera po šedesáté minutě.
    Jsem rád, že je fotbal zpět.

  6. orek (karma: 15740) #1

    Já Teda nevim, v čem byl Rice lepší? Mě se na té pozici včera nelíbil a spíš mi přišel, že nebyl moc vidět. Partey sice dělal chyby, ty ovšem dělal vždycky. Ale rozhodně včera podal lepší výkon než Rice. Jasne , ze to neni ten starej Partey, ale on vetsinou potřebuje par zapasu , aby se do toho dostal.

  7. Poky17 (karma: 1820) #1

    Menší OT:

    Ale trošku jsem si říkal, kdo půjde z kola ven, v případě že přivedeme Merina a třeba ještě někoho jakožto back-up za Bukaya a nebo útočníka, tak když jsem včera sledoval tu lavičku, tak si říkám kdo si vytáhne Černého Petra a nedostane se ani na lávku? Jasný – Eddie zřejmě půjde pryč, Reiss možná taky a Nwaneri je mladý, tam se to asi očekává že zatím nebude stálice letos.. to máme minus tři jména, ALE máme zraněného Tomiho který se určitě vrátí minimálně na lavičku, Fabio taktéž a pak tedy Merino.. to jsou tři za tři (a to ještě stále máme Kiwiora a Tierneyho).. ale v případě že přijde ještě někdo, kdo půjde z kola ven v případě že budou všichni fit?

  8. Baci (karma: 279) #1

    Za mňa pozitívne, že MA stiahol za stavu 2:0 Saku v 80. minúte. Snáď to tak bude pokračovať aj naďalej a za v podstate istých 3 bodov ho pošle si oddýchnuť. Všetci vieme, že Bukayo bol posledné sezóny extrémne preťažený. Samozrejme, to sa týka aj ostatných kľúčových hráčov. Zdá sa, že to Mikel pred sezónou prehodnotil a bude mať v tomto smere iný prístup. Ale bolo to iba 1. kolo, hodnotiť je priskoro…

  9. OuTu (karma: 327) #1

    S hodnocením víceméně souhlasím. Ziny a Thomas nejhorší na hřišti. Doufal jsem, že Ziny naváže na vydařené přípravné zápasy, ale bohužel hrál opět to stejné co v sezóně. Raději bych na jeho postu viděl někoho jiného (nemyslím Kiwiora). No a Thomas…od něj je všechno tak strašně pomalé…na PL to nestačí, to bude muset chlapec trochu zrychlit jestli chce hrát tuto soutěž. I ten Willo byl dnes nervózní, zkazil dvě nahrávky po sobě a bylo vidět, jak znejistěl. Tyto chyby budou Villans trestat, ti na to ty hráče mají. Skvělé výkony – Ode, Kai, Saka, Gabriel…

  10. Dontlookatme (karma: 292) #1

    Já mám z Havertze pořád smíšené pocity. Dal důležitý gól hlavou, kterou má výbornou a který nás trochu uklidnil a celkově zápas odmakal, dokáže podržet balon vepředu a pomoct s rozehrávkou a celkově minulou sezónu ukázal, že pro nás dokáže být platným hráčem. No zároveň jsem u něj napočítal 5-6 situací, které měl rozhodně vyřešit jako útočník lépe a z kterých díky tomu místo gólové šance nebo slibné situace nebylo vůbec nic. Buď dostal kvalitní přihrávku do náběhu do dobré pozice a nechal lehce odstavit či si špatně pokryl míč a snadno o něj přišel. Nebo naopak dobře se rozvíjející situaci pokazil ledabylou nahrávkou či špatným řešením. Ono je to pro něj těžké, protože je to v podstatě záložník předělaný na útočníka a jsou u něj vidět ty nedostatky klasického forwarda který tak hrál odmala a má ty návyky v těchto situacích jiné. Proto od něj v podstatě ani nečekám, že bude situace řešit jako Haaland, Watkins nebo Isak a střílet mraky gólů, je to úplně jiný typ útočníka, ale právě takový nám v těžších zápasech může chybět, stejně jako se to ukázalo na konci minulé sézony, kde se lámal chleba a právě ta nadstavba nebo gól od útočníka nám scházela. Proto bych rád viděl příchod i klasické devítky typu Gyokeres/Šeško, která nám dle mě stále chybí. Dále se mi nelíbí, že z něj Arteta na konci zápasu udělá opět záložníka, místo aby tam dal čerstvého hráče. Bylo vidět, že Kai je se silami na konci a buď by měl hrát jedno a nebo druhé ne lítat mezi takto rozdílnými pozicemi. To nepomáhá ani samotnému hráči. Neznám jiného útočníka, který by se na konci zápasu vyšťavený stáhl do zálohy nebo hrál x zápasů na hrotu a pak se sem tam přesunul do zálohy, to dle mě nemůže prostě fungovat. Na to máme přece na lavičce nachystané další hráče. Za tohle samozřejmě nemůže Kai, ale je to výtka k Artetovi. Naopak se mi celkem líbil výkon Zinchenka, překvapivě i dozadu byl celkem jistý, měl tam pár dobrých momentů a zároveň dopředu pomohl s rozehrávkou. Nečekal bych že z dua Zinchenko/Timber bude v zápase lepší prvně jmenovaný. Samozřejmě Jurien potřebuje čas a dostat se do toho pořádně, potom nepochybuju, že bude od Zinche o dva levely jinde. Další pochvalu bych udělil Rayovi, který konečně předvedl i něco ze svého brankářškého umění, hlavně ten zákrok po hlavičce do protipohybu byl nesmírně důležitý a celkově působil jistě, jaký to rozdíl oproti jeho prvním zápasům u nás.

  11. Feri (karma: 6773) #1

    Zinch bohuzel na nas standard uz nema. Ani proti tem slabsim tymum to nestaci. Arteta jde smerem, ze chce mit fyzicky silne hrace, kteri zaroven jsou dobri technicky. Toto se mi hodne libi a myslim, ze to bude (je) novy trend ve fotbale. Az prijde Merino, ktery vyhral v evrope snad nejvice duelu minuly rok a meri 188cm, tak si troufnu rici, ze budeme mit mozna fyzicky nejsilnejsi a nejvyssi zakladni 11 na svete – kdyz beru na LB 188 cm Calafiori, na RB white, oba stoperi obrovsti, Rice zvire a hrot Havertz 193cm. Samozrejme to neni jen o vysce, treba Timber 180cm, ale obrovsky silny, rychly a technicky vyborny hrac.

      • killerhammer (karma: 4708) #1

        Timber hráva tiež občasne nezodpovedne. Vo všetkých zápasoch v ktorých som ho videl, ale jasné, bolo ich málo.
        Calafiori je špička v bránení a treba ho zapracovať čo najskôr na LB.

        Čo bude s Timberom netuším, písal som už niekoľkokrát, že kúpením Calafioriho sme vlastne zrušili štyroch hráčov (Kiwior, Zinčenko, Timber, Tomijasu) a stále je tu ešte Tierney :-O

        Nepáčil sa mi ani rozhovor s Artetom, kde povedal, že Calafiori sa kupoval, lebo bolo málo hráčov v obrane (povedal 6 – pritom sme ich mali 7 a ešte + Tierney na hosťovaní)
        Pritom v zálohe je situácia absolútne kritická, po presunutí Havertza do útoku, predaji ESR a prepustení Elnenyho zostalo v zálohe 5 hráčov na 3 posty – a teraz zúfalo naháňame aspoň toho Merina.

        • Feri (karma: 6773) #1

          Ja vidim teda Timbera jako TOP svetoveho hrace. Nerekl bych, ze hraje nezodpovedne. Spis jde o to, ze hraje porad jine pozice a kdyz najednou ma byt inverted LB, tak tam to je pozicne dost slozite.
          – On je hodne univerzalni. Uz ted to je prvni backup za White i Salibu. Minuly rok dokonce White i z te RB pozice vytlacil. Na LB dokaze taky skvele hrat a ma tam predpoklady vyssi jak Zinch. Tam se podle me s Calafiorim popere o to, komu to bude vic sedet. Kazdopadne skvele je, ze mame vyborne varianty do obrany na vsechny pozice a dokonce i na lavicku, a to se vrati jeste Tomi.
          – Jinak souhlas, pocet hracu mame zbytecne velky do obrany, obzvlaste, kdyz tam pak mame univerzaly jako Timber, White, Calafiori, Tomi. Taky tam mame MLS, ktery se dobre ukazuje na te LB inverted pozici. Tierney a Kiwior, pripadne Zinch, by mohli odejit.

Napište komentář

Musíte být pro přidání komentáře.